Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd

Brenda Grifhorst

Wie ben ik?

Mijn wieg stond in Noord-Brabant, waar ik als jongste van drie dochters opgroeide. Mijn studie bracht me naar Amsterdam. Na een jaar Engels besloot ik Onderwijskunde te gaan studeren: een keuze waar ik nog dagelijks gelukkig mee ben. Ik koos de richting bedrijfsopleidingen en studeerde na mijn stage bij Schiphol Group af op het thema rendement van leren.

Als onderwijskundige startte ik bij het nieuwe VeiligheidsTraining Centrum bij Schiphol Group. Mijn loopbaan kreeg een impuls toen ik werd gevraagd om leiding te gaan geven. Bijna zeven jaar deed ik dat, in diverse functies. De geboorte van mijn dochter deed me realiseren dat ik wilde onderzoeken wat ik zélf wilde. Dankzij loopbaancoaching ontdekte ik dat de rode draad in mijn leven ‘het begeleiden van mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling’ is. Ik besloot me daar primair op te gaan richten.

Die kans kreeg ik bij De Baak: een van de beste opleidingsinstituten van Nederland, als ontwikkelaar van management development programma’s en accountmanager. ‘Trusted advisorship’ was mijn uitgangspunt en ik werkte klantgericht, van buiten naar binnen denkend. Na de geboorte van mijn zoon werd ik gevraagd leiding te gaan geven aan een team accountmanagers voor de zakelijke dienstverlening. Onder de nieuwe directeur brachten we alle accountmanagers samen binnen het team ‘Client Relations Management’. Ik vertegenwoordigde hen met trots en plezier in het MT.

Na 7 jaar kreeg ik bij de internationale organisatie Anthos de kans mijn ervaring als onderwijskundige, leider, accountmanager, coach en trainer in te zetten als Manager Learning & Development. Ik dacht mee over de transitie van de organisatie en vertaalde dit door naar programma’s en trajecten voor zowel de internationale groep medewerkers van Anthos als de cliënten.

Tijdens het bouwen van Anthos Academy leerde ik de NSCU kennen: de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities. Hun vraag om de directrice op te volgen was de zet die ik nodig had om een sluimerende droom werkelijkheid te maken: ik startte mijn eigen onderneming:
BS Original (as you can be).

Dit motto staat voor mij voor leven vanuit je talent en authenticiteit: ieder mens is uniek. “Find the courage to be authentic. Don’t change so people will like you. Be yourself and the right people will.” (Lori Deschene)

Dit geldt zowel voor individuen als voor organisaties: hoe dichter je bij jezelf blijft, hoe krachtiger je staat in de wereld.

Op LinkedIn kun je meer details lezen over mijn loopbaan en ontwikkeling.

Waar ik voor sta

Ik vroeg mensen die me goed kennen om mij te typeren. Dit waren hun antwoorden:

  • Gericht op ontwikkeling
  • Authentiek
  • Eerlijk en oprecht
  • Confronterend vanuit respect
  • Doel- en resultaatgericht
  • Trusted (advisor)
  • Vertrouwenspersoon
  • Betrouwbaar: je doet wat je zegt en je zegt wat je doet.

Vaste steun en toeverlaat

Vanwege de vertrouwelijkheid van mijn werkzaamheden werk ik met een vaste Personal Assistant, met wie ik al lang intensief samenwerk.

Mirjam Vos heeft jaren gewerkt als Executive Secretary bij de internationale organisatie Anthos, waar ik haar heb leren kennen als event organiser, PA en Personal Organiser. Zij is in dezelfde periode als ik gestart als zelfstandige. Informatie over haar is te vinden op haar website www.renardpersonalsupport.nl.