Consultancy L&D

Organisaties hebben een oorsprong, een DNA. Dat DNA koesteren betekent niet dat alles in goud verandert als je alles bij het oude houdt. Ontwikkelingen gaan zó snel dat organisaties daar vlot op in moeten kunnen spelen. Sommigen noemen het agile. Ik zie het als ‘vitaal om levensvatbaar te blijven’. Maar die vitaliteit komt wel vanuit persoonlijke kracht en met het benutten van het volledige potentieel van de mensen die de organisatie maken.

Als Consultant Learning & Development begeleid ik transformatieprocessen. In mijn trajecten zet ik altijd in op ontwikkeling op het vlak van:

  • Hoofd (kennis)
  • Hart (persoonlijkheid)
  • Handen (vaardigheden)

Organisatiedoelstellingen behalen staat centraal en daarbinnen sluiten we zo goed mogelijk aan bij de doelgroep. Mensen zijn geen eenheidsworst: samen met jullie personaliseer ik het leertraject. Dat vraagt om outside the box-denken, innovatie en uitdaging. Met die ingrediënten kom ik het best tot mijn recht en kan ik het verschil voor mijn cliënten maken.

Mijn brede kennis en ervaring combineer ik met analytisch vermogen om zowel het overzicht te krijgen als snel tot de kern te komen van wat er nodig is. Bouwen aan een vertrouwensrelatie, gebaseerd op respect met de benodigde mensen binnen de organisatie is een belangrijke volgende stap om samen de best passende strategie en/of (concrete en realistische) oplossing te bedenken. Dit resulteert in de ontwikkeling van leerinterventies, die ik ontwerp samen met de doelgroep of vertegenwoordigers daarvan. In sommige gevallen faciliteer ik die bijeenkomsten zelf.

Ik bied graag inspiratie, geef impulsen, breng zaken op gang en bouw.

Wat mij kenmerkt als consultant L&D:

Ik ben beleidsadviseur en -ontwikkelaar en in staat dit te vertalen naar de praktijk, op een menselijke manier zakelijk, analytisch, communicatief vaardig, transitioneel leider, klantgericht, relatiebouwer, doortastend, denkend in mogelijkheden, planmatig werkend, motiverend en enthousiasmerend.