Leiderschap

Seeing people so they can unleash their potential.

Graag vermijd ik het woord ‘management’, aangezien ik niet geloof in het uitsluitend sturen op structuren, cijfers en andere data. Leiderschap is alleen effectief als je het ‘harde’ – de cijfers – combineert met ‘het zachte’ – de inzet van mensen.

Organisaties bestaan uit mensen. Ik werk vanuit de overtuiging dat organisaties het verschil maken als de medewerkers werken vanuit hun talent en daarin gezien, gewaardeerd en versterkt worden. Dat is talentmanagement in optima forma. Als iedereen werkt vanuit zijn/haar kracht, is dat de beste weg om tot de realisatie van bedrijfsdoelstellingen te komen.

Als leidinggevende kom ik het beste tot mijn recht in een omgeving die in verandering is. Mijn basistalent ‘leider naar plezier’ zet ik daarbij in. Dat betekent niet dat het werk alleen maar leuk moet zijn; uiteindelijk wil ik met mijn team concrete resultaten neerzetten. Ik ben niet vies van het woord SMART, zodat het voor iedereen helder is waar we naartoe werken en we resultaten ook kunnen vieren.

Op weg naar die resultaten begeleid ik teamleden zodat zij bijdragen vanuit hun beste kunnen aan het resultaat. En als je hulp nodig hebt bij het klimmen in die boom, dan faciliteer ik dat. Samen ben je sterker: 1 + 1 = 3.

Wat mij kenmerkt in deze rol:

Transitioneel leider, resultaatgericht, talentmanager, coachend, op een menselijke manier zakelijk, maatschappelijk betrokken, strateeg die doorvertaalt naar de praktijk, bouwer, klantgericht, relatiebouwer, analytisch, communicatief vaardig, netwerker, doortastend, denkend in mogelijkheden, pro-actief, planmatig werkend, betrouwbaar (afspraak is afspraak), motiverend en enthousiasmerend, overtuigend, empathisch.